Activiteiten in Hoorn

Of je nou Hoorn bezoekt om de historie, of juist meer houdt van het water en buitenleven.. de stad heeft voor iedereen wat te bieden. Zo kan je er voor kiezen om de verschillende musea te bezoeken, of juist te genieten van een tochtje op de Watertaxi.


Musea in Hoorn

westfries museum activiteiten hoorn

Westfries Museum

Op het centrale plein van Hoorn, de ‘Roode Steen’, kan je het ‘Westfries Museum’ vinden. Het Westfries Museum toont de rijkdom van de Gouden Eeuw, van schilderijen tot zilver en VOC gerelateerde items.

Meer informatie
museum van de 20e eeuw activitieten

Museum van de Twintigste Eeuw

Waar andere museum je terug brengen naar de 17e eeuw, gaat dit museum volledig over de twintigste eeuw. Ga terug in de tijd en beleef hoe onze voorouders leefde.

Meer informatie Direct ticket kopen
museum stoomtram hoorn medemblik

Museumstoomtram Hoorn-Medemblik

De stoomtram van Hoorn naar Medemblik, begon allereerst in 1887. Vandaag de dag, kan je nog steeds genieten van het prachtige landschap, door een ritje met de machtige stroomtram te maken. Maak je klaar, spring op de tram, wacht voor de fluit, leun achterover en geniet van een prachtige rit op dit mooie stukje geschiedenis.

Meer informatie
huis bonck hoorn

Huis Bonck

Dit koopmanshuis uit 1624 is een reis terug in de tijd. Bij een bezoek aan het museum krijg je de kans om heel het huis te bekijken, waar de historie goed zichtbaar is in de vorm van grote houten balken en prachtige bakstenen.

Bezoek website

Water & Buiten activiteiten in Hoorn

watertaxi hoorn activiteiten

Watertaxi Hoorn

Een van de beste manieren om Hoorn te verkennen, is vanaf het water. Geniet van een boot tour of kort ritje met de Watertaxi. Je kan een simpel ritje met de Watertaxi nemen, of juist kiezen voor een uitgebreide tour met hapjes en drankjes.

Meer informatie Direct ticket kopen
suppen hoorn activiteiten

Suppen in Hoorn

Sup staat voor Stand Up Paddle en is de perfecte activiteit voor de sportieveling onder ons. Mocht je op zoek zijn naar een leuk uitje, genieten van het water en Hoorn ontdekken op een sportieve manier, dan is suppen een zeer geschikte activiteit!

Meer informatie

Stadswandelingen door Hoorn

alette localguide hoorn

Local Guide Hoorn

Wil je Hoorn echt leren kennen, boek dan een rondleiding door Hoorn. Leuk voor gezinnen met kinderen, stellen, of voor groepen. Local guide Alette neemt je mee langs de meest prachtige gebouwen en bezienswaardigheden in Hoorn.

Meer informatie
hoofdtoren hoorn

Gratis Stadswandeling Hoorn

Mocht je liever op je eigen gemak Hoorn willen verkennen, bekijk dan vooral onze gratis stadswandeling Hoorn. Bij deze stadswandeling geven wij alle informatie, zodat je zelf de stad kunt verkennen maar toch de nodige informatie ontvangt.

Meer informatie