Kaasmarkt Hoorn

Hoorn staat niet alleen bekend om zijn belangrijke positie voor de VOC, maar was ook een belangrijke stad in tijden van kaashandel. De kaasmarkt van Hoorn was ooit het belangrijkste kaashandelscentrum in heel Noord-Holland. Vooral na 1650 was de kaashandel een bloeiende onderneming. Het centrale plein van Hoorn, het ‘Roode Steen’, was toen zelfs officieel vernoemd naar de kaasmarkt. De kaas werd gewogen in “de Waag”. Een gebouw dat je vandaag nog steeds op deze plek kunt vinden.

⚠️ De kaasmarkt Hoorn wordt momenteel niet meer gehouden.


Alles over de Kaasmarkt in Hoorn

Kaasdragers van Hoorn

Op de kaasmarkt wordt de kaas gedragen door de zogenaamde ‘kaasdragers’. De kaasdragers geven een show weg met muziek en kaas op de unieke manier rond te dragen.

Kaasmarkt Roode Steen Hoorn

De kaasmarkt werd tot op heden altijd georganiseerd op het centrale plein van Hoorn. De Roode Steen is dé plek waar vroeger de kaas werd verhandeld en is bij uitstek dus de plek om de kaasmarkt te organiseren. De

Andere activiteiten in Hoorn

alette localguide hoorn

Local Guide Hoorn

Wil je Hoorn echt leren kennen, boek dan een rondleiding door Hoorn. Leuk voor gezinnen met kinderen, stellen, of voor groepen. Local guide Alette neemt je mee langs de meest prachtige gebouwen en bezienswaardigheden in Hoorn.

Meer informatie

Stoomtram Hoorn-Medemblik

De stoomtram van Hoorn naar Medemblik, begon allereerst in 1887. Vandaag de dag, kan je nog steeds genieten van het prachtige landschap, door een ritje met de machtige stroomtram te maken. Maak je klaar, spring op de tram, wacht voor de fluit, leun achterover en geniet van een prachtige rit op dit mooie stukje geschiedenis.

Meer informatie
westfries museum activiteiten hoorn

Westfries Museum

Op het centrale plein van Hoorn, de ‘Roode Steen’, kan je het ‘Westfries Museum’ vinden. Het Westfries Museum toont de rijkdom van de Gouden Eeuw, van schilderijen tot zilver en VOC gerelateerde items.

Meer informatie