Westfries Museum Hoorn

Een reis terug in de tijd – alles over de Gouden Eeuw!

Het bezoeken van het Westfries Museum, betekent een reisje in de geschiedenis van Nederland en Hoorn in de 17e eeuw. Het gebouw van het ‘Westfries Museum’ is waar voorheen de rechtbank te vinden was. Het gebouw dateert dan ook van 1632 en is een officieel stadsmonument. Het museum beschikt over 27 verschillende kamers, met allemaal een unieke collectie aan items uit de Gouden (17e) Eeuw.

Het Westfries Museum aan de Roode Steen is langdurig gesloten vanwege een ingrijpende verbouwing en vernieuwing. Maar in de stad én online wordt het verhaal verteld over de geschiedenis van Hoorn en West-Friesland. Dat doen zij op een tijdelijke museumlocatie in de Statenpoort (Statenpoort, Nieuwstraat 23, 1621 EA Hoorn)


Alles over het Westfries Museum in Hoorn

westfries museum nieuw hoorn

Verbouwing museum

Op de kaasmarkt wordt de kaas gedragen door de zogenaamde ‘kaasdragers’. De kaasdragers geven een show weg met muziek en kaas op de unieke manier rond te dragen.

statenpoort westfries museum afbeelding

Statenpoort

Beleef de multimediashow ‘Ontdek het verhaal van Hoorn’ in de tijdelijke museumlocatie van het Westfries Museum: de Statenpoort aan de Nieuwstraat in Hoorn. Loop daarna met bijbehorende podwalk of wandelgids door de monumentale rijkdom van de stad en stap zelf in de veelbewogen geschiedenis van Hoorn. Meer informatie en tickets via ontdekhetverhaalvanhoorn.nl.

Andere activiteiten in Hoorn

alette localguide hoorn

Local Guide Hoorn

Wil je Hoorn echt leren kennen, boek dan een rondleiding door Hoorn. Leuk voor gezinnen met kinderen, stellen, of voor groepen. Local guide Alette neemt je mee langs de meest prachtige gebouwen en bezienswaardigheden in Hoorn.

Meer informatie

Stoomtram Hoorn-Medemblik

De stoomtram van Hoorn naar Medemblik, begon allereerst in 1887. Vandaag de dag, kan je nog steeds genieten van het prachtige landschap, door een ritje met de machtige stroomtram te maken. Maak je klaar, spring op de tram, wacht voor de fluit, leun achterover en geniet van een prachtige rit op dit mooie stukje geschiedenis.

Meer informatie
watertaxi hoorn activiteiten

Watertaxi

Een van de beste manieren om Hoorn te verkennen, is vanaf het water. Geniet van een boot tour of kort ritje met de Watertaxi. Je kan een simpel ritje met de Watertaxi nemen, of juist kiezen voor een uitgebreide tour met hapjes en drankjes.

Meer informatie