De leukste terrassen van Hoorn

Door de uniek gelegen locatie aan het Markermeer, biedt de binnenstad van Hoorn een gevarieerd aanbod aan leuke terrasjes. Van de meest gezellige terrasjes op het centrale plein van Hoorn, tot knusse terrasjes in de binnenhaven, uitkijkend op de binnenvarende boten en verdedigingstoren van Hoorn. Op een warme lentedag, lopen de terrassen in het centrum van Hoorn al snel vol. Maar ook op de minder warme dagen, zijn de inwoners van Hoorn veelal op de terrassen te vinden. Onder de heater is een goede kop koffie, of lekker glas wijn al snel een moment van genieten. Bekijk nu onze favoriete terras van Hoorn – waar wij bewust een aantal andere plekken hebben uitgekozen dan ons overzicht met beste restaurants in Hoorn.

oude waegh hoorn

d’Oude Waegh Hoorn

Restaurant d’Oude Waegh

Restaurant d’Oude Waegh is gelegen op het historische plein, de ‘Roode Steen’. Gevestigd in een prachtig monumentaal pand, biedt d’Oude Waegh een mooi terras met uitzicht op het plein en het Westfries Museum. Door de goede zonnige ligging is het terras ook een absolute favoriet onder de locals. Als de zon schijnt, is dit dan ook vaak het terras dat als eerste vol zit.

Adres: Roode Steen 8, 1621 CV Hoorn

korenmarkt hoorn afbeelding

De Kade Hoorn

Restaurant de Kade

Restaurant de Kade is gelegen in de oude binnenhaven van Hoorn. Gelegen aan de Korenmarkt, biedt het terras een mooi uitzicht over de oude haven van Hoorn, met uitzicht op de Grote Sluis en de “Hoofdtoren”. Restaurant de Kade is een favoriet onder de bezoekers van Hoorn, door de unieke, maar ook zonnige locatie.

Adres: Korenmarkt 1, 1621 BG Hoorn

de bourgondier hoorn

De Bourgondiër Hoorn

Restaurant de Bourgondiër

De Bourgondiër Hoorn is gelegen aan de Appelhaven in Hoorn. Het leuke aan dit terras, is dat het gelegen is op een boot! De boot is aangemeerd en is vaak druk bezocht op zonnige dagen. De Bourgondiër kijkt daarnaast op de Bierkade uit, waar de meest prachtige monumentale panden van Hoorn te vinden zijn. Ook de Bourgondiër is een favoriet van de Hoornse inwoners.

Adres: Appelhaven 26, 1621 BC Hoorn

oranje buiten hoorn afbeelding

Oranje Buiten Hoorn

Strandpaviljoen Oranje Buiten

Gelegen buiten het centrum, aan de Marina Kaap Hoorn, is Oranje Buiten. Oranje Buiten is een ware strandtent en straalt dit dan ook helemaal uit. De speelse uitstraling, terras aan het water en gunstig gelegen locatie aan de haven, maakt het een heerlijke plek om te genieten van de natuur rondom Hoorn. Oranje Buiten is ook te bezoeken met de Watertaxi, waardoor het ook nog eens een leuk uitje is, om Oranje Buiten te bezoeken.

Adres: Schelphoek 4, 1621 MK Hoorn