Hotels in Hoorn

Of het nou gaat om een weekendje weg of een langere vakantie, een overnachting in Hoorn is een onvergetelijk verblijf, doordrenkt met de unieke geschiedenis en charme. Als je gaat overnachten in een hotel in Hoorn, dan heb je de keuze uit een aantal opties. Zo heb je de keuze uit eenvoudige accommodaties aan de rand van de stad, of juist een overnachting in het oude centrum van Hoorn.


De 4 beste hotels Hoorn

Uniek overnachten in Hoorn doe je het beste in het oude centrum van de stad. Hoorn biedt een aantal unieke hotels, gelegen in historische gebouwen. Of het nou gaat om Hotel Ysbrantsz op de Roode Steen, het Heavens Hotel in de oude Grote Kerk, of juist Hotel Oostereiland dat is gevestigd in de oude gevangenis en Admiraliteit van Hoorn.

ysbrantsz hotel kamer

Ysbrantsz Boutique Hotel 

In 2020 heeft Ysbrantsz Boutique Hotel de deuren geopend. Gelegen aan de Grote Noord en Roode Steen, is centraler overnachten in Hoorn niet mogelijk! Het monumentale pand is volledig gerenoveerd naar moderne, stijlvolle en lichte hotelkamers. Je kan hier ook Restaurant Ysbrantsz vinden, wat voor ons op nummer 1 in Hoorn staat.

Check beschikbaarheid
heavens hotel afbeelding

Heavens Hotel

Het Heavens Hotel bevindt zich in de oude Grote Kerk op het Kerkplein. Deze oude kerk uit 1882 is volledig gerenoveerd en het Heavens Hotel is een stijlvol en luxe hotel in het centrum van Hoorn. Je kan hier dan ook nog vele elementen zoals pilaren en glas in lood vinden. Ook is Restaurant The Saint onderdeel van het Heavens Hotel.

Check beschikbaarheid
hotel oostereiland hoorn

Hotel Oostereiland

Hotel Oostereiland is gelegen op ‘Oostereiland’. Dit schiereiland ligt in de oude haven van Hoorn en diende vroeger als Admiraliteit en daarna als gevangenis. De sporen van de gevangenis zijn nog goed zichtbaar, want de hotelkamers zijn bij Hotel Oostereiland gedeeltelijk gevestigd in de oude cellen.

Check beschikbaarheid
van der valk hoorn

Van der Valk Hoorn

Verblijf je liever buiten het centrum van Hoorn in een groter hotel, dan is van der Valk Hoorn ideaal. Deze hotelketen staat garant voor kwaliteit, ruime kamers en een goed restaurant en hotelbar én beschikt over een zwembad en fitness. Van der Valk Hoorn ligt ongeveer 15 minuten fietsen van het centrum van Hoorn.

Check beschikbaarheid

Overnachten in Hoorn

Naast het overnachten in een hotel in Hoorn, kan je er natuurlijk ook voor kiezen een B&B of camping te boeken. Hoorn beschikt over een aantal knusse B&B’s in het stadscentrum en een groene ruime camping dicht bij de stad.

b&b hoorn

B&B Hoorn

camping hoorn venhop

Camping Hoorn