Restaurants in Hoorn

Hoorn heeft een ruim aanbod aan horeca en is de laatste jaren flink gegroeid in diversiteit en kwaliteit. Of je nou uiteten gaat voor een speciale gelegenheid of een romantisch diner, onderstaande restaurants in Hoorn zijn onze favoriet. Bekijk vooral ook onze blogs met het beste fastfood van Hoorn, of juist de heerlijkse tentjes om koffie te drinken.


De 10 beste restaurants Hoorn

Restaurants in Hoorn zijn er zat! Maar net als in zoveel andere plaatsen, zie je soms door de bomen het bos niet meer. Bekijk nu onze 10 favoriete restaurants in Hoorn en maak een reservering via de website van het restaurant.

ysbrantsz restaurant hoorn

Restaurant Ysbrantsz

Op het centrale plein van Hoorn, de ‘Roode Steen’, kan je niet alleen het boetiek hotel Ysbrantsz vinden, maar ook het restaurant. Dit prachtig ontworpen restaurant heeft niet alleen een stjilvolle inrichting, maar serveert ook heerlijke gerechten en passende wijnen. Dit restaurant staat dan ook hoog op ons lijstje.

Meer informatie
bij meta restaurant hoorn afbeelding

Bij Meta

Gelegen aan de rand van het oude stadscentrum, op de ‘Kleine Noord’, vindt je ‘Bij Meta’. Absoluut de perfecte plek voor vleesgerechten, welke op de ‘ Josper grill’ worden bereidt en daardoor een die heerlijk herkenbare barbecue smaak heeft. Bij Meta is gelegen vlakbij het station van Hoorn.

Meer informatie
jt mos hoorn restaurant

Restaurant J&T Mos

Restaurant J&T Mos is gelegen vlak aan de oude Binnenhaven van Hoorn. In dit prachtige monumentale pand, wordt heerlijk gekookt. J&T Mos biedt een toegankelijke keuken, waar je absoluut verrast kan worden met heerlijke smaak combinaties.

Meer informatie
tuynkamer hoorn afbeelding

De Tuynkamer

De Tuynkamer’, welke zich bevindt op de Gedempte Turfhaven, een echte favoriet van de locals in Hoorn. Onze favoriete plek is de kas/tuin, welke je volledig achter in de zaak kan vinden. Alhoewel een beetje verstopt, is dit een heerlijk plekje om te genieten van koffie, lunch of diner.

Meer informatie
the saint hoorn afbeelding

The Saint Hoorn

Restaurant The Saint is gevestigd in de Grote Kerk van Hoorn. Gelegen op het Kerkplein vindt je in deze prachtig verbouwde kerk een hotel en Restaurant The Saint. Je geniet van een unieke Franse keuken met een moderne twist en bijbehorende wijnen. Het restaurant hoort bij Het Heavens Hotel Hoorn.

Meer informatie
marque hoorn afbeelding

Marque

Marque bevindt zich in een prachtig VOC pakhuis uit 1612. Gelegen op de Bierkade bij de haven van Hoorn, is dit een mediterrane culinaire ontdekking. Je kan bij Marque Hoorn zowel kiezen voor een signature of a la carte menu.

Meer informatie
da noi hoorn afbeelding

Da Noi Hoorn

Écht Italiaans eten in Hoorn doe je bij Da Noi. Dit Italiaanse restaurant serveert traditionele Italiaanse gerechten, van borrelplanken tot verse pasta en pizza. Alles wordt zelf gemaakt door Cristian en Salvatore, twee Italianen uit Sicilië. Geen standaard Italiaan, maar pure smaken uit Italië. Borrelen met een heerlijke plank met kaasjes en vleeswaren is dan ook heerlijk hier!

Meer informatie
havn hoorn afbeelding

HAVN

Het restaurant HAVN bevindt zich in de binnenhaven van Hoorn. Deze unieke locatie is mooi ingericht in een Scandinavische stijl. Of het nou voor een speciale gelegenheid is of juist een diner voor twee, de keuken van HAVN is een ideale mix van internationale gerechten voor elke gelegenheid. In 2023 is HAVN dan ook bekroond met een Bib Gourmand.

Meer informatie
hendrickje stoffels afbeelding

Hendrickje Stoffels

Écht Italiaans eten in Hoorn doe je bij Da Noi. Dit Italiaanse restaurant serveert traditionele Italiaanse gerechten, van borrelplanken tot verse pasta en pizza. Alles wordt zelf gemaakt door Cristian en Salvatore, twee Italianen uit Sicilië.

Meer informatie
the bamboo room hoorn afbeelding

The Bamboo Room

Modern Aziatisch eten doe je bij The Bamboo Room in Hoorn. Je vindt hier een variatie aan internationale en voornamelijke Aziatische gerechten uit Japan of Indonesische. Je eet deze heerlijke dimsum of bao’s samen met een van de vele cocktails of mocktails die je bij de Bamboo Room kunt krijgen.

Meer informatie

Restaurants in Hoorn

Naast geschiedenis en cultuur, kan je in Hoorn ook een ruim aanbod aan restaurants vinden. Verspreid door de binnenstad en havens van Hoorn, vindt je de meest uiteenlopende restaurants. Van ‘casual dining’ tot simpele maar smaakvolle fastfood.

De meest knusse, gezellige en unieke Restaurants van Hoorn..

Vele van de Hoornse horeca gelegenheden, zijn gevestigd in de meest prachtige monumentale panden. Neem bijvoorbeeld ‘Marque’, dat gevestigd is, in een oud pakhuis uit 1618. De Hoornse geschiedenis in combinatie met de culinaire hoogstandjes van lokale chefs, maken het een ware culinaire uitstap.

Naast de meest gevarieerde restaurants, worden er jaarlijks ook meerdere culinaire evenementen georganiseerd in het centrum van Hoorn. Zoals is de ‘Amuse tour’ een drukbezocht evenement, waar een tour is uitgestippeld langs verschillende restaurants, onder het genot van een goed glas wijn en een passende amuse. Daarnaast worden er meerdere jaarlijkse evenementen georganiseerd zoals bijvoorbeeld een Wijnfestival.

Meer over Eten & Drinken in Hoorn

  • De leukste terrassen van Hoorn
    Door de uniek gelegen locatie aan het Markermeer, biedt de binnenstad van Hoorn een gevarieerd aanbod aan leuke terrasjes. Van de meest gezellige terrasjes op het centrale plein van Hoorn, tot knusse terrasjes in de binnenhaven, uitkijkend op de binnenvarende boten en verdedigingstoren van Hoorn. Op een warme lentedag, lopen de terrassen in het centrum … Lees meer
  • Lekkerste en verse fastfood van Hoorn
    Soms is het ook wel eens heerlijk om voor een snelle maaltijd te gaan, of een maaltijd af te halen. Ideaal voor een heerlijke zomer avond, om te genieten van het eten aan het Markermeer, of op de boot in de havens van Hoorn. Uiteraard beschikt Hoorn ook over de grote bekende fastfood ketens zoals … Lees meer
  • De meest heerlijke kop koffie in Hoorn
    Voor een heerlijke kop koffie, kan je in Hoorn prima terecht. Hoorn is namelijk in de afgelopen jaren een aantal koffiebars rijker geworden. De geur van vers gebrande bonen komen je tegemoet bij binnenkomst. In sommige van deze koffiebars, worden namelijk lokaal gebrande koffiebonen gebruikt. Deze koffiezaakjes zijn gespecialiseerd in koffie en ook nog eens … Lees meer