Winkelen in Hoorn

Winkelen in Hoorn, betekent genieten van pure ambacht en vele speciaalzaken. Bezoek Hoorn en ervaar de kwaliteit, die de lokale ondernemers te bieden hebben. Of het nou gaat om vers gebakken brood, overheerlijke biersoorten, interieur en inrichting of de laatste mode. De winkeliers van Hoorn staan elke dag weer voor u klaar. Het Hoornse centrum is onderverdeeld in verschillende winkelgebieden. De voornaamste winkelgebieden zijn hieronder te vinden.

Grote Noord

De Grote Noord is dé winkelstraat van Hoorn. Op de Grote Noord vind je bijvoorbeeld verschillende grote winkels zoals Rituals, Ici Paris, Kelly Fashion, Foot Locker en veel meer.

Kleine Noord

De Kleine Noord, staat ook wel bekend als de mode straat. Op de Kleine Noord zijn namelijk verschillende mode speciaalzaken te vinden zoals Schutz, de Mode Apotheek, Indian Summer & Bryant.

Hoornse straatjes

De Hoornse straatjes zijn een verzameling aan straten in de binnenstad van Hoorn. Op de Hoornse straatjes is een ruim aanbod aan speciaalzaken te vinden, zoals hobby, schoenen en interieur winkels.

Gedempte Turfhaven, Ramen & Breed

Ook op de Gedempte Turfhaven, het Ramen & Breed is een gevarieerd aanbod aan winkels te vinden. Van mode winkels zoals Elton Herenmode & Topics Fashion tot aan de woonwinkel Basiclabel.


Onze favoriete winkels in Hoorn

Naast een aantal grotere winkelketens zoals Action en Blokker, beschikt Hoorn vooral over een sterk aanbod aan lokale winkels en boetiekjes. Dit maakt van Hoorn een knusse winkelstad met streekproducten en een uniek aanbod aan mode.

clevers concept store hoorn

Clevers Concept Store

Clevers Concept Store is een hele knusse en gezellige winkel in het centrum van Hoorn. In deze Concept Store kan je een ruime variate aan producten vinden, van kussentjes, tot kaarten, tot de mooiste glazen en boeken. De laatste jaren zijn hier ook een aantal mooie vintage items aan toegevoegd. Clevers Concept Store is de perfecte winkel voor een uniek cadeau of om jezelf eens te verassen met iets anders.

Bekijk website
lokaal oostwest hoorn

Lokaal OostWest Bier Speciaalzaak

Voor de echte bierliefhebber is Lokaal OostWest een walhalla. Deze bier speciaalzaak biedt een ruim assortiment aan bieren. Van heerlijke bekende IPAs tot lokaal gebrouwen biertjes. Wij vinden het bijvoorbeeld erg leuk om een aantal Hoornse biertjes in cadeau verpakking aan vrienden of familie cadeau te geven! Geef je het liever niet cadeau, dan kan je het natuurlijk ook zelf op drinken!

Bekijk website
basic label hoorn afbeelding

Basiclabel

Als je van interieur en inrichting houdt, dan is Basiclabel een winkel in Hoorn die je niet kunt missen. Deze prachtige woonwinkel is opgezet als showroom en geeft je dus een goed idee hoe meubels en andere items in jouw interieur zouden staan. Ook kan je hier een ruim aanbod aan kleine items vinden, dus het is ook ideaal om bijvoorbeeld je interieur op te leuken met een kaarsenhouder, kunst voor aan de wand of juist een prachtige vaas.

Bekijk website
kaans kaashandel afbeelding

Kaans Kaashandel

De echte foodie en kaasliefhebber kan bij Kaans Kaashandel zijn of haar hart helemaal ophalen! Dit knusse kaaswinkeltje in het centrum van Hoorn ziet er uit als een kaaswinkel terug in de tijd. Je vindt hier een aantal heerlijke kaassoorten zoals Beemsterkaas, geitenkaas, kruidenkaas of juist kaas met truffel. Het leukste van het winkelen bij Kaans is natuurlijk het proeven van een stukje kaas, waarna je een stuk mee naar huis neemt.

Bekijk website

Alles over winkelen in Hoorn

markt hoorn

Markt

Markt in Hoorn

De voornaamste markt in Hoorn, is de wekelijkse zaterdagmarkt. Deze markt is elke zaterdag in het centrum van Hoorn te vinden en loopt van het Breed, langs de Gedempte Turfhaven, Nieuwstraat, bijna tot het Kerkplein aan toe. Op de zaterdagse markt is een ruim aanbod te vinden, van verse groenten tot kleding en bloemen. Er staan ook meer dan 45 kramen door heel de stad verspreid. Het zal dan ook niet gek klinken, dat voor veel van de lokale inwoners het ‘rondje markt’ een wekelijkse traditie is. Of het nou gaat om verse groenten of allerlei lekkernijen, de markt is dé plek voor het weekend of wekelijkse inkopen.

Door het jaar heen zijn er verder gelegenheidsmarkten te vinden. Zo is er bijvoorbeeld een voorjaars, een najaars en een lappendag markt. Deze markten zijn een stuk uitgebreider dan de wekelijkse markt en op de najaarsmarkt staan er bijvoorbeeld meer dan 150 kramen door heel Hoorn heen. Deze markt kan je dan ook zien als een echt uitje. 

Koopzondag in Hoorn

Voeg toe